El sot de l’Estany

El sot de l’estany acull les principals col·leccions d’arbres i plantes del que va ser el jardí Botànic de Barcelona del 1941 fins al 1987.

Aquest espai es pot visitar tots els dies ja que actualment és un parc obert al públic des del 2003. L’Associació d’Amics del jardí Botànic ofereix visites guiades tots els diumenges primers de mes de febrer a Juliol i Octubre i novembre, a les 12.30h.

jardi-botanic-02

Amb l’ajut de codis QR podeu reconèixer i descobrir algunes de les principals espècies que hi ha al jardí, o a través del menú que trobeu a la dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Algunes espècies destacades configuren les principals curiositats del jardí. Destaquem les ciques de l’entrada, la palmera, l’olivera de la plaça de l’entrada, els cedres de l’Atles, el ginko mascle i femella, els tres arbres més alts de la ciutat, un freixe americà, una noguera alada i un freixe de fulla petita. El teix, el margalló, un faig i uns avellaners, l’efedra altíssima, o un exemplar monumental de camforer són algunes de les espècies que el visitant no es pot perdre.

Féu un passeig per tot el recorregut i si ho desitgeu us podeu descarregar un itinerrai botànic publicat per l’àrea metropolitana amb la col·laboració de l’associació d’Amics del jardí Botànic. Aquí teniu un enllaç per a la descàrrega.

 

Itinerari botànic del jardí Botànic Històric. -Descarregueu aquí